Ogólnie rzecz ujmując lubię eksperymentować kulinarnie :) Próbować różnych orientalnych potraw, sprawdzać, czy owe smaki mi odpowiadają. Ale wszystko do czasu, w "chińczyku" zawsze wygrywa kurczak słodko-kwaśny!
A Wy macie swoje ulubione dania kuchni chińskiej?
Tak. Ja lubię glutaminian sodu w zupce chińskiej ;-)
OdpowiedzUsuńAle taka zupka to z Radomia, to się nie liczy ;)
UsuńKocham tak samo ryż , wżeram go kilogramami tygodniowo !
OdpowiedzUsuńteż lubie ciasteczka z wróżbami :)
Też lubię ciasteczka z wróżbami :)
UsuńJa z jedzeniem zawsze ostrożnie. Chyba tylko makarony z serem i pomidorami przekonują mnie w każdej postaci :P
OdpowiedzUsuńNatomiast póki co wielkie NIE mówię tylko owocom morza, więc chyba nie jest najgorzej ;)
Pozdrawiam serdecznie,
www.WnetrzaZewnetrza.pl
Owoce morza są super, chociaż też długo nie mogłam się przekonać.
UsuńPolecam spróbować krewetki i kalmary :)
Pozdrawiam:)
oj tak- kurczak słodko-kwaśny to jest to!
OdpowiedzUsuńtak, kurczak słodko kwaśny jest boski...
OdpowiedzUsuńja ostatnio jestem fanką japońskiego sushi, nawet zgłębiłam tajniki, zakupiłam różne dziwne rzeczy typu mata bambusowa albo ocet ryżowy i ............ pełne szaleństwo w kuchni:))))
buziaki!!!
Na sushi zawsze dobra pora! hmmmm....
Usuń:)
Aguś właśnie narobiłaś mi ochoty na naszego "krakowskiego" chińczyka. A więc kurczak po wietnamsku, ale tylko na Kazimierzu:) Coś mi się kojarzy, że również kosztowałaś:)
OdpowiedzUsuńKosztowałam :) jak najbardziej! Tego siedleckiego też smakowicie wspominam!!!
Usuńbuziak!
Chińska to może nie tak bardzo jak japońska czy tajska, ale generalnie lubię kuchnię azjatycką i wszytskie inne kuchnie świata. Tak jak piszesz, eksperymentować - baaardzo lubię:))
OdpowiedzUsuńuwielbiam takiego kurczaka:)
OdpowiedzUsuń